Back to Articole din blogul rawdia

pâinici raw de hrişcă

ingrediente:

1 cană hrişcă uscată (înmuiată peste noapte)

1/2 cană seminţe de floarea soarelui (înmuiate peste noapte)

2 lg. sare (sau după gust)

1 lg. chimen măcinat

chimen seminţe (pentru decor)

1  cană faină in (mai adăugăm dacă este necesar)

seminţe de mac (1 mână)

apă

 

pentru început trimitem 2-3 bezele-n stânga şi dreapta ca “să intrăm în stare”. spălam şi scurgem bine seminţele şi hrişcă.

punem în blender toate ingredientele,  adăugăm apă cât să le acopere.

mixăm foarte bine totul. pasta obţinută o turnăm într-un vas încăpător.

e indicat să avem un amestec cât mai puţin apos pentru a se lega cât mai repede.

lăsăm compoziţia să se odihnească 15-20min. pentru a se lega şi apoi întindem cu ajutorul unei linguri cercuri de grosime medie pe hârtia deshidratorului.

presărăm mac şi chimen pe fiecare pâinică şi lăsăm la deshidratat 10-12 ore sau până când pâinicile se pot dezlipi uşor de pe hârtie.

 

termen de valabilitate: 7 zile

Share this post

Back to Articole din blogul rawdia
 
Glovo
bolt food
Tazzbyemag